Purkutyöt ja rakennuksen purkaminen Turun seutu, Varsinais-Suomi ja Länsi-Suomi

Rakennuksen purkaminen on pienimpiä pihavajoja lukuunottamatta aina ammattilaiselle jätettävä työ, sillä purkutöihin kuuluu paljon muutakin kuin lekalla seinien alas purkaminen. Purkutöissä tulee tietää missä järjestyksessä rakennus puretaan turvallisesti, miten sähköistys ja vesijärjestelmä tulee huomioida ja mitä lupia rakennuksen purkaminen vaatii.

Toteutamme vaativatkin rakennusten purkutyöt Turussa ja naapurikuntien alueella asiakkaidemme tarpeiden mukaan. Oli kyse sitten vanhasta talosta, ulkorakennuksesta tai jostakin muusta jo aikansa palvelleesta rakennuksesta, puramme sen ongelmitta. Tehokas kalustomme ja kokeneet ammattilaisemme takaavat sen, että isommankin kokonaisuuden purkutyöt sujuvat nopeasti, tehokkaasti ja mahdollisimman siististi siten, ettei purkujätettä myöhemmin löydy pitkin poikin kohteen ympäristöstä.

Pyydä kilpailukykyinen tarjous purkutöille

 

Purkutyöt ja rakennuksen purkaminen avaimet käteen -periaattella

Purkutyöt ja rakennusten purkaminen Turussa
Asiakaslähtöisenä toimijana tarjoamme purkut-urakat mielellämme kokonaisvaltaisena palveluna, joka sisältää kaiken tarvittavan urakan huolellisesta suunnittelusta aina syntyneiden jätteiden poiskuljetukseen. Jokaisen purkutyön päätteeksi huolehdimme siitä, että kaikki jätteet lajitellaan ja viedään kierrätykseen jatkojalostettavaksi kaikkien säädösten mukaisesti.

Mikäli rakennuksen purkaminen syystä tai toisesta on ajankohtaista, meiltä saat asiantuntevaa apua. Laaja-alainen osaamisemme mahdollistaa pelkän rakennuksen purun lisäksi myös lukuisat muut raivaus- ja maanrakennustyöt, esimerkiksi silloin kun vanha rakennus puretaan uuden rakennustyömaan tieltä. Lue lisää siitä, miten kokonaisvaltaisesti voimme auttaa rakennusurakan alkuun laitossa.

Hyvä tietää rakennuksen purkamisesta

 • Rakennuksen purkaminen on lainsäädännöllisesti rinnastettu rakentamiseen, eli myös purkuhankkeeseen liittyvät vastuut ja velvollisuudet on määritetty maankäyttö- ja rakennuslainsäädännössä. Kunnan rakennusvalvontaviranomainen voi valvoa purkamista ja jo ennen purku-urakan aloittamista kannattaa tarkistaa purkamisen luvanvaraisuus, edellytykset ja lupaehdoissa annettavat vaatimukset.
 • Rakennuksen purkaminen vaatii purkuluvan pääsääntöisesti silloin, kun se sijaitsee asemakaava-alueella tai alueella, jolla on voimassa rakennuskielto. Lupa tarvitaan myös yleiskaava-alueella, jos kaavassa määrätään niin. Purkulupaa ei tarvita talousrakennuksen tai esimerkiksi vajan, katoksen tmv vähäisen rakennuksen purkamiselle, ellei tätä rakennusta pidetä historiallisesti tai rakennustaiteellisesti arvokkaana. Purkamislupaa ei tarvita myöskään silloin, jos voimassaoleva rakennuslupa edellyttää vanhan rakennuksen purkamista.
 • Mikäli varsinaista purkulupaa ei tarvita, tulee purkamisesta kuitenkin tehdä purkamisilmoitus. Ilmoitus tulee tehdä vähintään 30 vuorokautta ennen purkamisen aloittamista ja rakennusvalvontaviranomainen voi ilmoitusta käsitellessään vaatia, että purkamishankkeelle hankitaan purkamislupa.
 • Ole ajoissa! Paikkakunnasta riippuen purkulupien ja purkuilmoitusten käsittelyaika voi olla jopa yli puoli vuotta.
 • Erityisesti 1920–1990-luvuilla rakennetuissa rakennuksissa on käytetty paljon asbestia esimerkiksi eristeissä, katemateriaaleissa, maaleissa, liimoissa ja rakennuslevyissä. Asbesti on ihmisille ja ympäristölle erittäin haitallista, minkä takia asbestikartoitus on pakollinen kaikissa ennen 1994 valmistuneissa rakennuksissa. Samalla on hyvä teettää haitta-ainekartoitus muiden haitallisten yhdisteiden löytämiseksi. Mikäli kohteesta löytyy asbestia, toteutetaan purku-urakan aluksi asbestipurku säännösten mukaisesti.
 • Mikäli vanhassa rakennuksessa on ollut öljylämmitys, tulee öljysäiliö kuntotarkastaa, tyhjentää ja poistaa laitteistoineen niin, ettei öljyä valu ympäristöön.
 • Jo purkuhankkeen suunnitteluvaiheessa on hyvä kartoittaa, kuinka paljon rakennusjätteestä pystytään uudelleenkäyttämään ja kierrättämään. Tämä ohjaa myös purkutöitä, jotta jo purkuvaiheessa voidaan aloittaa rakennusjätteen tehokas lajittelu.

Ota yhteyttä, kysy lisää tai pyydä tarjous

Näin purkutyö etenee

Kun rakennuksen purkamisen luvanvaraisuus on varmistettu, rakennuksesta on tehty tarvittavat haitta-ainekartoitukset ja purku-urakan toteuttajalle on toimitettu pohjapiirrustukset, purkujätteen lajittelusuunnitelma, purkuohjelma ja muut turvallisen purkutyön mahdollistavat tiedot, voi itse rakennuksen purkaminen alkaa.

 1. Rakennus tyhjennetään. Rakennus tyhjennetään kaikesta irtaimistosta. Irtaimisto kannattaa kierrättää, myydä tai uusiokäyttää parhaiden mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi vanhat mutta hyväkuntoiset ja toimivat ovet, ikkunat, tiilet ja erilaiset rakenteet ovat usein haluttua tavaraa.
 2. Irtaimistot kerätään myös rakennuksen ulkopuolelta. Esimerkiksi rännit, tikapuut, vesi- ja lämpöputket, erilaiset säiliöt ja kaikki kattopellit puretaan ja otetaan talteen. Koska rakennuksen purussa käytetään puu- ja betonimurskaimia, voi metalli-irtaimisto rikkoa työkoneet.
 3. Sisäpinnat puretaan. Sisäpinnoilta irroitetaan tapetit, kipsilevyt, muovimatot ja muut pinnoitukset ja kierrätetään purkujäte asianmukaisesti.
 4. Kattorakenteet puretaan. Katossa käytetyt tiilet ja pellit puretaan ja kerätään erikseen kierrätykseen tai uudelleenkäyttöön. Myös hyväkuntoiset kattotuolit ovat uudelleenkäytettäviä, joko omassa rakentamisessa tai eteenpäin myytynä.
 5. Eristemateriaalit irroitetaan. Seuraavaksi poistetaan kaikki eristeet kaikista rakenteista. Käytetty eristemateriaali kierrätetään jäteasemalla.
 6. Teräksiset rakenteet ja runkorakenteet puretaan. Kun kutakuinkin kaikki rakenteiden ympäriltä on purettu, voidaan turvallisesti purkaa rakennuksen rakenteet kierrätystä varten.
 7. Perustukset puretaan. Lopuksi purkutyöt viimeistellään purkamalla perustukset huolellisesti.
 8. Purkutyömaa siivotaan kaikesta purkujätteestä. Tavoitetila on, että puretusta rakennuksesta ei jää ympäristöön lainkaan irtaimistoa, tarvikkeita, materiaaleja tai muuta purkujätettä. Tämä on paitsi ympäristöystävällistä, helpottaa myös uudisrakentamista samalle tontille.

Miksi valita juuri Koneyhtymä Hörkkö purkutyön hoitajaksi

Pystymme hoitamaan kaikki erilaiset purkutyöt vankalla ammattitaidolla aina avaimet käteen periaatteella. Varmistamme että ympäristö jää varmasti siistiin kuntoon ja huolehdimme purkujätteet asianmukaisesti kierrätykseen. Monipuolisen palveluvalikoimamme avulla saat kaiken tarvittavan purkutöihin, pihanrakennukseen sekä muihin maanrakennustöihin helposti yhdestä paikasta ja näin pääset käytännön järjestelyistä helpommalla. Kokeneet ammattilaisemme ovat valmiina auttamaan sinua niin purkutöissä kuin muissakin palveluissamme. Jos jokin asia ei selvinnyt sivuiltamme niin ota rohkeasti yhteyttä ja me autamme mielellämme.

Ota yhteyttä ja kysy tarjousta purku-urakalle

Kun etsit osaavaa purkutöiden ammattilaista, Koneyhtymä Hörkkö Ky on turvallinen ja luotettava valinta. Palvelemme asiakkaitamme pääsääntöisesti Turun talousalueella, mutta tulemme mielellämme töihin myös muualle koko Länsi-Suomen ja Varsinais-Suomen seudulla.

Laita meille viestiä ja kerro miten voisimme parhaiten palvella, kun kyse on purkutöihin liittyvistä tarpeistasi. Annamme sinulle myös mielellämme reilun ja kilpailukykyisen tarjouksen urakasta.

Ota yhteyttä!