Salaojat Turussa ja Länsi-Suomessa

Toteutamme salaojat Turun alueella ja muualla Länsi-Suomessa sekä Varsinais-Suomessa vuosien tuomalla kokemuksella. Toimiva salaojitus on kriittisen tärkeä, jotta voidaan välttää liiallisen kosteuden aiheuttamat ongelmat kiinteistöjen rakenteissa ja pihamaan käyttömukavuudessa sekä turvallisuudessa. Salaojien tehtävä on pitää sade- ja hulevedet loitolla talosi rakenteista ja kuljettaa ylimääräinen vesi pois talosi läheisyydestä, sekä huolehtia maaperään imeytymättömän huleveden siirtämisestä, ettei se kerry pihamaata rasittaviksi lätäköiksi.

Meiltä nyt myös salaojaputkien kuvaukset vian paikantamiseksi

Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää!

Salaojat ovat pakolliset kaikille pientalotonteille

Uutta rakentavat tai vanhaa ostavat varmasti miettivät, ovatko salaojat pakolliset. Vastaus on kyllä: salaojat määrättiin pientalotonteilla pakolliseksi vuonna 1999. Oikein mitoitettu ja toimiva salaojitus on pakollisuuden lisäksi myös todellinen järkiratkaisu, sillä se on merkittävässä roolissa rakennusten kestävyyden varmistamisessa ja ympäristön käyttökunnon säilyttämisessä.

Ilman kohdekohtaisesti suunniteltua ja toteutettua salaojitusta sade- ja hulevesi jää rakennusten pinnoille ja perustuksiin, jolloin pidemmällä aikavälillä kiinteistö alkaa pahimmillaan kärsiä kosteusvaurioista. Ilman salaojitusta myös pihan ja kulkuväylien ylläpito käy tuskaiseksi, kun kertyvä vesi tekee pihasta mutaisen, jäätyessään liukkaan ja lisää myös routimisen haittoja.

Salaojitus Turun alueella sekä uudiskohteisiin että vanhoille rakennuksille

Rakennuksen salaojituksessa talon ympäriltä kaivetaan maaperää sen verran, että pintakerroksen alle saadaan tehtyä tarvittavat vesi- ja routaeristeet, sekä asennettua salaojaputket. Salaojitus voidaan toteuttaa myös talvella, jolloin piha selviää usein vähemmällä mylläyksellä pakkasen suojatessa maaperää työkoneiden painolta.

Uudiskohteisiin salaojat tehdään nykyään aina oletusarvoisesti, mutta rintamamiestalojen ja muiden vanhojen rakennusten tonteilla niitä ei välttämättä ole lainkaan. Yksi yleisimmistä isommista remonteista onkin rakentaa salaojat rintamamiestaloon. Vanhassa kohteessa salaojitus voi myös olla puutteellinen tai jo huonosti toimiva. Siksi onkin aiheellista pohtia, kannattaisiko toteuttaa nykyaikainen salaojitus vanhan asuinkiinteistösi ympäristöön. Yleensä vastaus on kyllä, etenkin kun samalla voidaan laittaa kuntoon myös sadevesijärjestelmät sekä asiaan kuuluvat kosteussuojat ja routaeristeet.

Salaojituksen hinta arvioidaan aina kohdekohtaisesti, sillä siihen vaikuttavat esimerkiksi rakennuksen ominaisuudet ja miten kattavan urakoinnin haluatte – voimme toteuttaa samalla myös muita maanrakennustöitä tai uuden talon pohjatyöt. Laadimme sinulle mielellämme kilpailukykyisen tarjouksen urakasta niin vanhoille tonteille kuin myös uudiskohteisiin! Teemme salaojat Turun seudulla, sekä tarpeen mukaan myös muualla Varsinais-Suomessa ja Länsi-Suomessa.

Ota yhteyttä ja kerro kohteestasi.

Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää!

Mistä tiedän toimivatko salaojat oikein?

Suomessa on paljon vanhoja omakotitaloja ja rintamamiestaloja, joissa saattaa kyllä olla salaojitus, mutta se on puutteellinen tai toimii jo huonosti. Salaojien toimintaongelmat ovat yleisiä erityisesti ennen 90-lukua rakennetuilla kiinteistöillä. Näissä kohteissa kannattaakin tarkastella sekä pihapiiriä että rakennuksen kuntoa säännöllisesti, jotta pääsette reagoimaan salaojituksen puutteelliseen toimintaan mahdollisimman pian.

Nykyisten säädösten mukaan tehty salaojitus kestää säännöllisesti puhdistettuna jopa 40-50 vuotta. Salaojaverkosto kannattaa puhdistuttaa ammattilaisella noin 10 vuoden välein, ja kurkata tarkistuskaivoihin kerran vuodessa keväällä tai syksyllä mahdollisimman märkään aikaan.

Salaojituksen toimimattomuuden tarkistus:

  1. Veden pinta salaojakaivossa on korkeammalla, kuin alimman salaojaputken alareunan korkeudella.
  2. Kellarikerroksessa on epämiellyttävä haju tai tunkkainen ja kostea ilma.
  3. Kivijalka tai sokkeli hilseilee tai siinä on värimuutoksia.
  4. Sadesäällä vesi kerääntyy isoiksi lätäköiksi – ole erityisen tarkkana siitä, muodostuvatko lätäköt lähelle taloa.

Jos epäilet salaojituksen kuntoa ja toimivuutta, pyydä ammattilainen toteuttamaan salaojien tarkastuksen kuvaamalla.